Forandringsfabrikkens fagområder

Forandringsfabrikken er en nasjonal stiftelse som bidrar til å forandre skole og hjelpetjenester gjennom samarbeid med barn og unge.

Ideen er enkel og effektiv: For å lage gode systemer for barn, må vi lytte til hva barn sier er trygt og nyttig, og til hva som må forandres.

Forandringsfabrikken gjør undersøkelser om hvordan barn opplever skole, psykisk helsehjelp, barnevern, politi og rettssystem - og deres råd til forandringer. Siden 2008 har over 6500 barn i skolen, 2000 barn og unge i barnevernet, 2000 i psykisk helsetjenester og 600 som har opplevd vold deltatt i undersøkelsene.

Erfaringer og råd som går igjen fra mange barn på mange steder i landet, oppsummeres til kunnskap fra barn. Dette gjøres uten analyser eller kobling til teori. Kunnskapen publiseres i rapporter, bøker og filmer.

Barna og ungdommene som deltar i undersøkelsene kan være med som «Proffer» for å formidle oppsummert kunnskap fra barn fra undersøkelsene. Vi kaller de proffer fordi de har viktig kunnskap om systemene de har erfaring fra. Proffene presenterer rådene direkte i møter og foredrag, til studenter, fagfolk, politikere og myndigheter.

Les om å bli Proff

Les mer om Forandringsfabrikken Kunnskapssenter

Les mer om Forandringsfabrikken

Barnevern, psykisk helse, skole, vold og overgrep er de største fagområdene i Forandringsfabrikken. Les mer i artiklene under: